Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

maandag 13 september 2010

balans

Daar draait het om deze dagen. Mijn eigen (doordraven) manier bleek toch niet helemaal te werken. En nu zoek ik een betere manier. Met vallen en opstaan. Steeds een stukje beter. Hoe is die reclame ook alweer? Het komt goed kindje. Nou het komt ook wel goed met mij.


Net als de goudsbloemen van Sabine. De eerste nooit op de foto gezet , tot mijn schande. Gelukkig kwam er een nieuwe ronde. Bij deze: Sabine , hartstikke bedankt voor de zaadjes! Ik ga er nog jaren van genieten( en uitdelen).
Genieten doe ik ook van dit bloemenmandje. Zomaar helemaal voor mezelf gekocht. Omdat ik het zo mooi vind. Natuurlijk kan ik ook het mandje straks nog gebruiken ( iets praktisch blijf ik toch).
Dit mooie blik kon ik ( voor 1 euro) ook niet weerstaan.
Heb ik ( een beetje vroeg misschien) het boek : unplug the christmas machine, uit de kast gepakt.
Omdat het wellenswaar over echt kerstmis vieren gaat, maar ook over kopen en waar je nog blij mee kunt zijn. Een boek wat mijn weer even op het goede spoor kan zetten.
Twee dingen die me ook blij maken. Het ( kitscherige) mariabeeldje, uit mijn ouderlijk huis. Het stond bij pa/opa op zijn kamer, was door verpleging( met alle goede bedoelingen) in een t.v. kamertje gezet, toen ik er een bewoner mee rond zag lopen, heb ik het toch maar mee naar huis genomen. Pa/opa zag het beeldje daar niet staan, en ik zou het zo erg vinden als het kapot valt. Keuzes!
Het schilderijtje is nieuw ( voor mij) , ik kocht het zaterdag op de brocante verkoop die mijn nichtje organiseerde bij haar thuis ( en was dolblij met mijn opnieuw 1 euro aankoop). Ik zie er echt zomer in.

En dit? Dank zij de bemoedigende woorden van Yenti en Verg(r)eetmenietje, is het me gisteren gelukt om het achterhuis op te ruimen! De boodschappentassen met o.a. todden, broeken van pa/opa, oude spijkerbroeken van de kinderen( wil daar een plaid van maken, ooit), plastic tassen en wat al niet meer. Buiten- werk- jassen, een carnavalsjas ( wat deed die daar nog?), en kapotte oude tassen. Oude tijdschriften, boeken,zelfs nog het vogelvoer van Pietje ( kanarie die er al lang niet meer is) .Stof, spinnenwebben en rotzooi. Het is allemaal, weg, opgeruimd of opgeborgen. En dat voelt goed!
Net als het toch nog kunnen eten uit de tuin!
Dit prutje smaakte heerlijk met wat volkoren pasta!
Kip, met heeeel veel paprika, champions en wat pesto. Simpel. Lekker!

En vandaag?
Vandaag doe ik niks! Niks poetserigs tenminste. Ik ga bij een collega op de koffie ( die bij mij langskwam, toen ik het nog even helemaal niet zag zitten). En ik heb er zin in!
Een leuk mens, waar ik nu graag gezellig mee wil kletsen, zonder mijn ( destijds) gezeur.
Vorige week ging ik ook op de koffie bij de collega waar ik het eerste kraambed weer mee mocht lopen. Behalve dat het heel gezellig was, leerde ik ook dat je best even de vaat kunt laten staan, en eerst aan een groot karwei kunt beginnen. Dat een groot karwei soms onmogelijk lijkt als je eerst verder alles op orde wilt hebben. Waarschijnlijk daardoor is gisteren het achterhuis gelukt ( en die vaat stond daarna zo in de vaatwasser, de wasmachine draaide toch wel, en de strijk is voor vanmiddag).
Oké, ik heb nog niet alles losgelaten, maar ik zit op de goede weg!
Ik ga een lekker ruikend zeepje inpakken, en een lekker stukje fietsen!

groetjes, Franca.

12 opmerkingen:

 1. Dank je wel hoor Franca! Ik zit
  hier te blozen achter mijn machientje :)
  Zoveel eer! maar je hebt het vooral
  zelf gedaan hoor!
  heel veel liefs
  Ps. wat zijn die goudsbloemen toch
  mooi hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die goudsbloemen zijn prachtig!!! fijn dat je wat beter gaat en leuke dingen doet!En je prutje ziet er ook weer heerlijk uit.
  groetjes sillie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een blij en goed berichtje weer! Mooi om te lezen dat je weer kunt genieten van dingen.

  Dat Verkadeblik, was dat echt maar een euro? O, man, je wil niet weten hoe jaloers ik op je ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de goede weg, als je dat zelf weet is dat het allerbelangrijkste. Dan komt het vanzelf goed.
  Mooie goudsbloemen, van zulke mooie foto's wordt iedereen vanzelf vrolijk.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn om te merken dat het weer zo goed met je gaat. Het lukt me trouwens niet om te reageren via weblog gek genoeg dus zo maar even gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het is geweldig hoe je gebalanceerd de draad oppakt. En ook zo snel! Heel knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat ene mooie bloemen zeg en wat fijn dat je je were wat beter gaat voelen. het is fijn als je lieve mensne om je heen hebt.
  het eten ziet er lekker uit, maar doe mij maar zonder champies..die zijn niet aan me besteed. oh ik maak hier ook al steeds pannen vol lekkers uit de tuin. he dat blik heb ik ook in de la.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat je op de goede weg bent!
  Letterlijk opruimen geeft mij ook altijd een prettig gevoel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi blogje!
  Jij haalt altijd zulke leuke spulletjes voor weinig geld, je hebt er echt een neus voor.
  Enne opruimen: ik doe dat bij vlagen ook...maar tussendoor word het weer zo'n rommel. Hopelijk straks in het nieuwe huis een nieuwe start!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Tussen de regels door kan ik hier positiviteit voelen Franca, Het gaat goed! Kom op, je bent goed op weg.

  Leuk blik trouwens, staat hier als (gekregen) snoeptrommel in de kast. En wat een leuk bloemenmandje! Net als het kerstboekje. Heerlijk om er nu alvast mee bezig te kunnen zijn. Ik pak zo nu en dan alweer een (oude) Seasons uit de kast. Gewoon, om alvast te genieten... ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hey Franka,

  Wat vervelend dat je niet meer op mijn blog kan lezen ik weet echt niet wat ik eraan moet doen want blijkbaar zijn er wel nog meer die er niet meer kunnen lezen, :s ik blijf zoeken tot ik een oplossing vind.

  Liefs
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen