Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 7 augustus 2010

weekje Engeland

Langzaam gaat het beter. Dus besloot ik in goed overleg om mijn ziektedagen stop te zetten. Om echt van onze vakantie te kunnen genieten. Een week thuis. Een week in Engeland. En dan nog een weekje thuis.
Engeland zit erop. Een fijne week met man,dochter en jongste zoon.
We mochten verblijven in deze kleine maar fijne cottage.
Maakte lange wandelingen met mooie vergezichten.
Kochten hier en daar een boek in een charity shop. Ik zat te breien op het strand, op de boot, in het park, in de tuin, in het huisje, kortom , zowat overal. Moest opnieuw een stukje uithalen, maar breide dat dezelfde stukje er in een avond weer aan. De vingate handdoek is niet van een charity shop, maar gewoon uit mijn eigen tienertijd!
. We bezochten het Jane Auston house, maakte ook daar een lange wandeling.(mooi dorpje ook), Stonehenge ( nog nooit zoveel Japanners bij elkaar gezien) en hadden twee dagen nodig voor Winchester.Met een prachtige kathedraal , een echte ruïne, Cath kidston winkel, heeel veel charity winkels ( waar we boeken, jurkjes en prachtige prenten vonden).
We aten een keer in een echte pub, verder veel lekkere broodjes, een keer een echte engelse citroentaart en ook gewoon in het huisje ,of moet ik in the cottage zeggen?
We weten nu hoe je een echte hanging basket eruit ziet.
Ik nam een dagelijks bad in het bad op pootjes ( en stootte mijn hoofd ongelooflijk hard aan de balk).

We genoten van mooie tuinen.
En zagen de mooiste huizen.
En nu zijn we terug. Heeft manlief dezefde avond nog dochterlief naar haar volgende vakantieadres gebracht. Zodat we nu opnieuw een week met zijn vieren hebben, alleen in een andere samenstelling.
We gaan nog een week genieten. En daarna hopelijk de draad goed oppakken. Spannend, eng ook, we zullen het wel zien. eerst genieten van de laatste vakantieweek!
groetjes, Franca.

18 opmerkingen:

  1. Het moet natuurlijk vintage zijn, die handdoek.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lieve Franca, blij dat je genoten hebt wij vertrekken straks naar camping braakman terneuzen nederland voor enkele dagjes in een caravan van kennissen kajakken rusten en wandelen dan gaan we op 11/08 naar "cirque de soleil" voor mijn dochter haar 13verjaardag wel met 25% korting maar toch nog 164€voor 2volwas en 2 kids best wel veel geld...maar ze droomt al jaren van en we gaan niet naar de ardennen kajakken en terneuzen is bijna gratis...dus dan nog een weekendje aan de belgische zee uitgenodigd bij een lief familielid en dan is onze vakantie helemaal op en het geld ook..lieve groetjes en een dikke knuffel jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha Franca,
    blij weer wat van je te horen. En heerlijk, dat breien, hè?
    Ik heb hier ook een lastige tijd, gaat met mijzelf wel goed hoor, maar in de directe familie ziekte, dus we zijn eerder terug gekomen van vakantie. Zit nu ook aan een sjaal te breien. Van een soort tricot lint i.p.v. "echte" wol. Lekker spul, de baret is al af, nu dus de sjaal.
    Groetjes, Arianne.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat heerlijk dat het beter met je gaat. En wat een prachtige foto's heb je gemaakt. Ik ben nooit in Engeland geweest, maar zou er zomaar zin in krijgen ;-)

    Teunie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, wat een prachtige foto's zeg! Ik ben nooit verder geweest dan het vliegveld, maar jouw verslagje is wel heel inspirerend!! Dank je wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Franca,

    Leuk om zo vanalles over Engeland te lezen, over jullie vakantie. Hopelijk kun je ook van de laatste vrije dagen genieten. En bedankt voor je mooie berichtje.

    Groeten, Jessica

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi blogje Franca! En zie ik daar wat positieve 'aloude' Franca-sprankeltjes tussen de woorden door schitteren? Ik hoop dat je weer een beetje kunt genieten, ik heb er in ieder geval wel van genoten! Ik hoop ooit nog eens met manlief naar engeland te gaan om ook alles te zien wat ik zo mooi vind...
    Overigens, die wol heb ik in het paars...dochter heeft er net mee zitten haken.
    Fijne week toegewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Had ik gisteren ene stukje geschreven was t ineens verdwenen toen ik t verstuurde. prachtige reis heb je gemaakt zeg en wat een mooie foto's. Fijn dat het weer de goede kant uit gaat met je!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. mmm zo zin in een trip naar Engeland door je bericht ...

    BeantwoordenVerwijderen
  10. hoi Franca,

    Gisteren en vandaag je hele blog gelezen; nou ja 85% dan. Ik heb het gevoel alsof ik heel veel dingen herken qua smaak, ideetjes ergens over enz. Alleen heb ik nooit tijd om te koken of bakken (maar een hele lieve man die dat dus doet) en heb ik ook geen kids. Maar ik kom hier nog heel vaak terug denk ik. ik heb al zoveel van je boeken opgeschreven qua titels; ik heb geen tijd genoeg om te lezen, vrees ik. Heb jij voor mij wat tips over het gebied waar jullie in Engeland naar toe gaan? Met het oog op veel charityshops en zo. Ook vraag ik me af waar de Prima in nederland te koop is.

    Groet, Lavender

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk he, Engeland. We zijn net terug uit Devon en Sussex. Ik heb nu al weer heimwee

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mag ik vragen waar de cottage precies is? en via welke site je geboekt hebt?

    Groet Eyoor

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nou heb ik het ook: schrijf ik een heel stuk, doe iets fout en weg is het!
    Het huisje heet: Embessy cottage. Staat in een klein plaatsje : Twyford, vlak bij Winchester. Een van de vele leuke huisjes die we inmiddels kennen. Misschien schrijf ik er vanavond nog een blogje over.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De Prima kun je aanvragen bij je eigen boekhandel. Bij de Bijenkorf weet ik zeker dat ze de Prima verkopen, en verder bij een enkele boekhandel( waar geintreseerde klanten zijn).
    Charityshops zijn er in elk redelijk grote plaats in Engeland te vinden. Voor elk mogelijk goed doel.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ik twijfel steeds om een keer naar Engeland te gaan maar nu heb ik besloten om het gewoon volgend jaar maar te gaan doen!
    Prachtige foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Bedankt voor je lieve reactie. Ik ga jou blog volgen. Wat een mooie foto's uit Engeland. Wij zijn er eens 1 dag geweest, vond dat al erg leuk. Dus heel leuk om jou verslag te lezen.
    Groetjes Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Leuk! Ik hou van Engeland!
    Sophie Kinsella is hilarisch, of niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Allereerst natuurlijk alle succes als je weer aan het werk gaat. Goed teken dat je het weer ziet zitten, niet?

    Verder heerlijk om de foto's te mogen zien (al mis ik er jammer genoeg een paar, klopt dat?). Wat ziet de cottage er leuk uit! Zou je toch zo zelf in willen verblijven? ;o)

    BeantwoordenVerwijderen