Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 11 juni 2010

van een brandende stofzuiger en leuk bezoek

Het is 5.00 uur in de ochtend. Al uren wakker,er helpt geen warme melk of lezen aan. Dan maar een stukje schrijven. Over de blogmevrouw die boeken op zou komen halen. Die eigenlijk vorige week zou komen ( als ik de hele week vrij was geweest, opgeruimd zou hebben ,en iets had kunnen bakken). Die helaas echt pas een week later kon komen. Gisteren dus.

Een superleuk mens! Mooie dame, prachtig verzorgt,spontane prater, goede verteller , kortom leuk!
Dan is het niet meer zo erg dat : de stofzuiger net spontaan was gaan branden, en er dus een verschrikkelijke stank in huis hing. Dat de kinderen de hele rol chocoladekoekjes opgegeten hadden en ik dus alleen een simpel droog koekje aan kon bieden. Dat ik met open ramen en geurkaarsjes de boel probeerde te redden, en het dus erg fris in huis was. Dat ik de hele week al lange dagen maak, dus het huis nou niet direct op orde was. Dat ik nog een stapel boeken op het groene kastje had liggen ( zeg maar het groen kastje is verdwenen) om uit te zoeken, op te ruimen of te verkopen.
We hebben thee gedronken (met een droog koekje) en ik vond het hartstikke leuk om zo iemand te leren kennen. Normaal gesproken zouden we nooit bij elkaar uitgekomen zijn, Voor het eerst kwam er iemand hier thuis, die ik via een blogje "ken". En dan zie je weer eens door vreemde ogen. Normaal komen hier mensen die eigen zijn, al jaren komen, en mij wel kennen. Gek om dan te bedenken hoe het voor een vreemde dame zal zijn. Zeker omdat ik toch relatief anoniem blijf ( geen herkenbare foto's), op het blog. Ik kon haar wel herkennen door een stukje in een tijdschrift. Hoe anders we ook zijn ,over besparen denken we hetzelfde . Zuinig doen waar het kan ( en geen pijn doet) geeft een heerlijke vrijheid, om dat je graag wilt gewoon te kunnen doen. Geen zorgen, veel plezier! En nou wachten op haar boekbesprekingen!
De muffins moet ze maar tegoed houden.
En volgende keer zal ik haar zeker wat uit de tuin meegeven , en een rondje doen. Buiten daar dacht ik eigenlijk niet aan, binnen doen we de volgende keer wel. Na verbouwen en opruimen.
Gelukkig vond ze het huis toch leuk ( die plek he, die doet het um). Over een paar maanden (als ze de boeken terugbrengt) moeten we maar op een rustiger tijd afspreken, dan kan ze ook een rondje huis en tuin doen ( en is hopelijk ook de badkamer helemaal klaar).

Nu moet ik op zoek naar een nieuwe stofzuiger . Ja ik dacht ik doe even een rondje ( je wilt toch een nette indruk maken), na een kamer riep mijn man dat het eten klaar was. Even later hoorde ik in de kamer iets vallen (dacht ik). Het raam stond open, misschien wat van de vensterbank gevallen? Ik zag eerst niks, en toen een pluim rook uit de stofzuiger, wat snel heeel veeel rook werd. Sta ik daar, en zeg : de stofzuiger fikt, wat nou? Jongste was supersnel in de kamer en trok snel de stekker eruit. Manlief tilde het ding op en bracht het vlug naar buiten. Totaal doorgebrand! Nog een geluk dat ik toch maar even ging kijken wat er gevallen was!
Nou stofzuig ik dagelijks in de gezinnen, maar let eigenlijk nooit echt op merk of soort stofzuiger. Welke stofzuiger hebben jullie? En hoe is die in gebruik? Het zou fijn zijn als je wat laat horen, dat maakt mijn zoektocht een stuk makkelijker!

groetjes, Franca.

10 opmerkingen:

 1. Harstikke tof dat het bezoekje zo meeviel en ik denk niet dat ze er mee inzat dat er enkel droge koekjes waren. Volgens mij ben jij ook een zeer aangenaam mens.

  Groetjes, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. we hebben net een nieuwe stofzuiger,gisteren bezorgd. ik ben er blij mee. manlief heeft uitgebreid op internet gespeurd naar een goede en betaalbare: deze is t geworden de:Miele S5 Ecoline
  en hij zuigt nog heel stil ook! en hij is ook energiezuinig. wel even uitkijken waar je hem besteld.. want de prijs scheelt soms wel 30 euro

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook altijd voor een Miele, ooit een keer een ander merk gekocht maar die deed het maar twee jaar.
  De Miele daarentegen gaat hier gemiddeld 11 jaar mee.

  Groetjes,
  Riah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Shocking, zeg, die fik :-(
  Ik had het laatst met de naaimachine. Een goed merk (Bernina), en nog maar een jaar of 6-7 oud. En ineens in de fik...gelukkig inmiddels weer helemaal gerepareerd en bijgesteld, en daardoor zelfs beter dan hij was.

  Ik heb een Henry stofzuiker (Numatic). Niet goedkoop, maar gaat eindeloos mee, en je kunt hem zelfs laten vallen van de trap, maar dat lijkt mij weer niet zo goed voor de trap.
  En - niet onbelangrijk - hij is nog te repareren. Losse onderdelen zo verkrijgbaar.

  Leuk dat dinges bij je op bezoek is geweest. Ik lees haar blog ook altijd ;-)
  groetjes,
  Arianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondanks een brandlucht heb je toch een gezellige middag gehad?
  Stofzuiger?
  Ik heb al een jaar of twaald een Dyson. Geen stofzakken, en twee filters. Eén om de moter te beschermen en één voor stofjes die een allergie kunnen uitlokken.
  Zelfs met een verbouwing en veel fijnstof (cement), (g)een centje pijn. Een filter extra voor het fijnstof en dat was alles. Maar ik geef toe, hij is niet stil.
  Veel plezier met het uitzoeken.
  Hartelijke groet en tot laters
  Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo'n bezoekje! Jammer van die stofzuiger. Heb ik ook eens gehad, dat kwam door verbouwingsstof.
  Ik heb nu een Dyson. Vreselijk duur maar een geweldig ding. Geen gedoe met zakken en het zuigt echt goed schoon. Ik ben vooral dol op het draaiborstelhulpstuk, dat het stof als het ware uit je matrassen en kussens klopt. Als je ziet wat een stof daaruit komt...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze blogmevrouw rook totaal niets van het stofzuigerincident!
  Ik vond het ook heel gezellig en je bent een bron van inspiratie!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jé, wat een pech! Maar je blogdame vond het toch reuze gezellig lees ik hier (kan ook niet anders natuurlijk) Hmm wat stofzuigers betreft; ik heb er in mijn leven al vijf naar de stofzuigerhemel geholpen...dus bij mij moet je niet zijn voor goede raad. Twee keer stond hij ook in de fik. Eén keer zelfs op de zolder, en binnen een seconde zag ik geen hand voor ogen meer, wat een rook! Gelukkig was het zomer en zat de rest van ons in de tuin, en ik kon via het dakraampje schreewen om hulp. Ja, het stinkt giga! (laatst was er iets verbrand in de magnetron, die konden we dus ook weggooien...) Tja. Ik kan gewoon niet goed met apparaten (én konijnen, maar dat is een heel ander verhaal..)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @plukdedagssandra=Dank je wel.
  @Judith=dank je wel voor je advies,ik ga op deze letten.
  @Riahuisje=Als de Miele stofzuiger net zo goed is als de Miele wasmachine, kan ik 20 jaar vooruit!Dank je wel.
  @ati-atari=de stofzuiger laten maken zit er echt niet meer in.De Henry zal ik ook eens bekijken. Dank je wel.
  @Gerrie=Dyson. Okee, die extra filter zie ik wel zitten. Ik denk namelijk dat het verbouwingsstof, precies is waar onze stofzuiger aan ten onder ging! Dank je wel.
  @Geertrude= Opnieuw een Dyson,fijn idee dat je toch iets van stof uit die matrassen kunt krijgen. Dank je wel. Heel erg bedankt trouwens voor je lieve mail! We hebben nog wat dingen op een rijtje gezet en inmiddels ook een aanvraag de deur uit gedaan! Super dat je met me meedacht!
  @(be)spaarChick-Dank je wel. Ik was al bang dat ik (moe van het werk) wat bazelde en niet erg inspirerend was.
  §lieveheersbeestje- Vijf! Ik deed helemaal niks! Gelukkig waren man en zoon er snel bij.Maar wat is dat nou met konijnen?

  Tot nu toe, twee maal een Miele(s5 Ecoline),een maal een Henry, en ook twee keer een Dyson. Alvast bedankt voor jullie advies. Ik laat wel weten wat het uiteindelijk gaat worden.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben GREAT DR AKHERE, de krachtige spell-founder die jouw probleem kan oplossen
  binnen 24 uur. Ik ben al meer dan 35 jaar een spell-caster
  en mijn werk spreekt enorm tot mij. u kunt contact met hem opnemen via mijn privé e-mailadres zazabatemple@yahoo.com of WhatsApp +38972751056

  Ga je via zo'n PREDICAMENT HIERONDER:

  (1) Wil je financieel rijk worden?
  (2) Wil je je ex terug?
  (3) Heb je altijd slechte dromen?
  (4) Wil je gepromoot worden op je werkplek?
  (5) Wil je dat vrouwen / mannen achter je aan rennen?
  (6) Wil je geestelijk krachtige magie?
  (7) Wil je een spirituele kracht voor cocaïnebedrijven?
  (8) Wil je zwanger worden?

  BeantwoordenVerwijderen