Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 5 juni 2010

uitgerust

Een weekje van lekker koken, rust, bezoekjes en een nachtje scouting.
Te beginnen met ratatouille. Hier nog met alleen groenten en kruiden.
En hier met een paar blikjes tomatenstukjes erdoor.
Letterlijk vanuit mijn keukenraam.
Zie ik dochter en een vriendin samen gitaar spelen. Wat is het leven heerlijk als je net je examen achter de rug hebt, je er best goed voorstaat, een heerlijk lange vakantie voor de boeg hebt, en de zon ook nog wil schijnen!
Vlees voor de pastei, staat te garen, en met restjes groente en wat linzen, maak ik alvast een flinke pan linzensoep voor de diepvries.
Zo kwam de pastei eruit te zien. Ik vond het lekker (oudste vond het geweldig) maar wel erg veel vlees, gelukkig had ik er specieboontjes (de laatste uit de diepvries) en wat aardappeltjes bij.
Dit is het cadeautje voor de collega uiteindelijk geworden (boekje had ik nog in huis, ooit tegengekomen voor 0,99 eurocent) met een klein bloemetje uit de tuin toch een gezellig weggeevertje.
Een toepasselijk boekje ( iets eetbaars kon niet, collega heeft een kaakoperatie ondergaan).
En nog de pastaschotel. Pas gedurende de week kwam ik erachter dat het bijna allemaal ovenschotels waren. Niet zo handig als het (eindelijk) warm weer is. Maar wel lekker!
Gistermiddag, begin van het kamp.
Zelf zaten we (aan de andere kant) ook lekker buiten gisteren. En ja ik zie nu ook dat het potje met de kaars nog een etiketje heeft.
Dit was het kamp vanmorgen (rond 6.00 uur).
Er zijn foto's van overdag en foto's van de groep bij het kampvuur, maar daar staan allemaal herkenbare gezichten op, en omdat ik dat bij mijn eigen kinderen niet doe, kan ik het voor andere ook niet maken.
Ze hebben zich ( tot nu toe) keurig gedragen. Het verbaasde me wel enorm dat de leiding onder een half tentdoek (alleen beschermd tegen eventuele regen) sliep. Een jongen ( ik kijk er hier recht op) ligt zelfs gewoon buiten!

Als ze straks alles weer netjes opruimen, mogen ze nog een keer komen.
Al was manlief gisteravond (zeg maar vannacht) om 2.00 uur toch maar eens met een paar emmers water naar buiten gegaan. Met het vriendelijke verzoek om nu het vuur uit te maken. Wat ze overigens direct deden.
Straks moet die leiding met de hele groep 15 kilometer gaan lopen!
Nou ja, ze zijn nog jong, hebben dus nog bergen energie.

Die had ik gisteren overigens ook!
Al voor 8.30 uur had ik alle ramen buitenom gewassen( we hadden de avond ervoor een enorm stoffig karwei gehad). Een uur later was ook de auto gewassen en binnen alles opgeruimd. Daarna douchen en op de fiets naar de bieb ( zo'n 11 kilometer hier vandaan) . Om thuisgekomen de tuin in te duiken, het onkruid te lijf te gaan en nog wat plantjes te zetten. Wat frisse bloemen ( de violen hadden het nu echt gehad) in de bakken, een rondje vegen en alles staat er weer fris vrolijk bij.

Vandaag nog de duurzaamheidsmarkt, en dan voorbereiden op de wacht.
Als de jonglui straks weg zijn, maak ik nog wel wat foto's van de (moes)tuin. Vooral die van opa en oma , staat er al goed bij!

Op zulke dagen zou je wel altijd thuis willen zijn. Maar ik weet maar al te goed, dat er ook andere komen, en hoe heerlijk een baan dan is , en de verdienste zijn eerlijk gezegt toch ook fijn, zeker nu oudste voortaan ook het schoolgeld en de ziektekostenverzekering moet betalen ( wij dus). En vanaf volgend jaar is dat ook voor dochterlief, en gezien de kinderen nog wel even naar school gaan, is niet werken echt geen optie . Helemaal niet werken zou ik trouwens zelf niet willen, oproepkracht worden op de duur wel!
Fijne zondag!
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

 1. Wat ziet die ratatouille er mooi fleurig en gezond uit!
  Het plaatje van je dochter met de gitaar vind ik prachtig. Rustiek en romantisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is weer ontzettend gezellig bij je!!
  Heerlijk al die reuring om je heen.
  Mijn dochter speelt ook gitaar, wat een heerlijke sfeer is dat he!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je toch heerlijke uitzichten vanuit je keukenraam... (zwijmel...)

  BeantwoordenVerwijderen