Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 3 oktober 2009

Zomaar een Zaterdag

Zomaar een Zaterdag. Of, hoe heerlijk een dag kan uitpakken.
Zaterdag's ontbijtje met mijn man( die het werk toch op Vrijdagavond afkreeg). Lunchpakketje maken, tas zo leeg mogelijk( wat sjouw ik toch een rotzooi mee) en extra tassen erbij, klaar voor de stad.
Op de fiets ( half uurtje, mooie route, kilometer of tien, elf), fietsen in de stalling, op pad.
Eerst dat leuke vintage winkeltje, even genieten, leuke mensen die eigenaren.
Dan eerst de winkels die straks wel eens druk kunnen worden( de 3BH's voor 2), beide geslaagd, nog rustig in de winkel. Op naar de jas( 1e die gepast wordt is top,inpakken en wegwezen), 2 vesten( wat is er veel gebreide mode dit jaar, leuk) snel gevonden, nog een jeans ( 2 gepast en een gekocht), tijd voor koffie.
Die lekkere cappuccino is verdiend ( dochter en ik delen een lekker stokbroodje, van de meegebrachte boterhammen heb ik tussendoor al een krentenboterham gesnoept). Nu mag ik naar mijn favoriete winkel ( boekhandel met vele etages, Genieten met een hoofdletter), een leuk tijdschrift en een budgetkookboekje is de buit. Nodig? Nee, maar zo leuk.
We neuzen nog door wat leuke winkeltjes, tot de tassen wel erg zwaar gaan worden, en we de fietsen opzoeken, Nog een boterham en een appel ,zittend op het muurtje bij het water, en we fietsen terug.
Manlief heeft intussen de luiken voor de badkamer klaar. Wat zijn ze leuk geworden! We kunnen weer ongezien in bad. Vanavond worden ze geverfd, ik zal ze later kant en klaar laten zien.
Hij heeft ook de laatste boontje geplukt. Lekker!
Manlief gaat naar pa. Dochter en ik gaan nagenieten met een grote pot thee. Ik krijg een modeshow ( we hebben wel foto's gemaakt maar met gezicht), en ik geniet van mijn nieuwe lectuur.
Omdat het eten al klaar gezet was, hoef ik eigenlijk niet de keuken in. Maar als je dat nou gewoon gezellig vind( en je veel vroeger klaar was in de stad dan je dacht). Dan bak je toch supergezonde appelmuffins ( weinig suiker, appelmoes als zoetmaker en maar twee theelepeltjes olie).
Zien er die niet supergezond en lekker uit?
De goulash gaat nog even aan ( er moeten nog 4 aardappels in garen), het hoeft niet maar wat verse boontjes erbij is wel lekker.
Dus kwam het zo op ons bord. Met rijstepap als toetje ( als het op vrijdag niet is dan zaterdag, hij maakt het zelf zijn wekelijkse stevige nagerecht), ik kan je vertellen, dan heb je goed gegeten.

Na het eten ( en de afwas, de afwasmachine heeft het een week geleden begeven, we wassen weer even met de hand af, best gezellig), bij mijn neef op bezoek. Goed leuk nieuws! Neef zijn oudste ( een dochter) heeft eindelijk haar studio in Nijmegen kunnen verkopen, en gaat trouwen! Wellenswaar pas over anderhalf jaar, maar wat een leuk nieuws! Heerlijk bijgekletst, peren meegenomen en natuurlijk de bespaarkalender van Marieke Henselmans. Hij heeft die helaas netjes dichtgelaten ( hoe kun je dat nou volhouden) dus heb ik die nog steeds niet in kunnen neuzen!
Thuisgekomen nog met zijn allen wat T.V. gekeken, en appelmuffins gesnoept.
Zomaar een simpele Zaterdag. Wat heb ik genoten!
groetjes, Franca.

8 opmerkingen:

  1. goeiemorgen Franca wij gaan zo dadelijk richting zee op familiebezoek fijn naar de kermis en lekker smullen van zeetong en het super fijne gezeldschap van mijn lievelingsoom 77j maar nog in topvorm!! (gelukkig) ik geniet altijd zo van je logjes en lekker koken dat jullie doen zet je het recept es op je log van die goulasch? alvast bedankt !! een fijne zondag vanwege Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Franca,
    Wat heerlijk dat jullie zo goed konden slagen in de stad! Ik ga met mijn dochter ook altijd op zaterdagochtend, lekker rustig. 'S middags doe je mij geen plezier meer met winkelen (ik ben zo wie zo geen echte winkelaar..). Ik ben benieuwd naar wat voor lekkere recepten je uit het nieuwe boekje tovert...
    Fijne week toegewenst!
    Lieve groetjes van mama lieveheersbeestje.

    P.s. die luiken zijn super mooi! en die kalender, ligt hij niet ter inzage in de boekenwinkel?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O, Jezebelle,
    Zit ik het hele recept uit te typen, blijkt er een foutmelding en alles is weg!
    Nou heb ik niet de moed het opnieuw te doen. Zal later nog wel eens kijken. Voor nu: Neem gewoon een recept uit een willekeurig kookboek, maar doe er knoflook, uien en 4 verse rode paprika's in. Waarschijnlijk heb je dan ongeveer het recept ( chilipoeder niet vergeten).
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Franca,

    Ik heb gisteren ook appelmuffins gebakken maar die van mij smaakten nergens naar. Zou ik jou recept mogen proberen?

    Groetjes Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jullie hebben lekker gewinkeld en zijn mooi geslaagd! dat geeft vast veel voldoening. Winkelen zuigt me altijd helemaal leeg, vooral als je dan alleen bv. met een miezerig sjaaltje thuiskomt lijkt het zo zinloos :-)

    Ik ben ook benieuwd naar dat recept, wil je het eens plaatsen?
    groetjes Jente

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Die goulash ziet er heeeerlijk uit !!! De peertjes uit een eerdere post ook. Die hadden wij ook net gemaakt.
    Het tijdschrift Genoeg heb ik ook een tijd gehad en vond het heel goed. Ik heb bezuinigd, dus dit abonnement is er ook uitgegaan helaas ; )
    Een hele fijne dag !!

    Monique
    http://countrycupcake.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan ik me helemaal voorstellen. Mjammie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. EyesOnly: ik moet tot mijn schande bekennen dat ik niet meer weet welk recept ik hiervoor gebruikte.
    Als ik er bij uitkom zal ik het direct plaatsen, sorry.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen