Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 23 oktober 2009

pompoensoep

Zal ik het maar toegeven? Het is herfst... Ik ben zo iemand die zo lang mogelijk bij de zomer blijft hangen, maar nu is het echt herfst,zelfs voor een ontkenner als ik.
Dan maar van de nood een deugt maken...Pompoensoep!
Welke pompoen? En welk recept?
Het recept van hem( ja ik heb stiekem even op mijn 5 Decembercadeautje gekeken). Dit pompoenrecept zag er heerlijk uit, omdat ik graag tussendoor ook nog even het recept inkijk ( en ik het bijbehorende boek niet zelf heb( al zeker 4x van de bieb geleend) pikt ik het recept van Internet.
Snijden was voor mij niet te doen. Gelukkig kwam mijn (bijna) 18 jarige( gespierde) zoon, net uit school. Die vond het een leuk karweitje.
De start ( dat moet toch wel lekker worden).
Nou nog 40 minuten pruttelen.
En dan krijg je me toch een onvoorstelbare lekkere pompoensoep!
Kan gegeten worden met een scheutje room. Maar wij hielden het bij het recept van Jamie: ciabattacroutons, en een klein scheutje olijfolie.
Zo kan zelfs ik aan de herfst beginnen!

En verder:
Is dochterlief thuis uit Engeland (Londen). Ze heeft het heerlijk naar haar zin gehad,alle bezienswaardigheden gezien(vanaf het water),de ondergrondse kent ze uit haar hoofd(volgens haar), een leuk gastgezin gehad,weinig geslapen, een overdaad aan hamburgers gegeten ( ze wil voorlopig alleen "fris" eten zoals fruit en yoghurt) en super genoten van de musical ( waarvan ze ons om 1.00 uur s'nachts op de hoogte bracht d.m.v. een smsje ) dat ouders dan toch schrikken daar had ze even niet aan gedacht!

Ga ik straks een flinke herfstwandeling maken met mijn beste vriendin( die dagelijks zeker twee uur met haar hond gaat lopen). Dat moet voldoende training zijn voor vandaag.

Was ik stikgelukkig met de onverwachte koffievisite van mijn nichtje ( hoewel het huis niet in een staat was waarin ik het graag zie als zij komt). Ze wist precies de juiste snaar te raken, waardoor ik nu i.p.v. mokkig, mopperig en zeurend, weer fris en geinspireerd aan de slag kon.
Wat zijn dit soort mensen goud waard!

Kreeg ik van beide laatste gezinnen een mailtje. Met veel lovende woorden, foto's en trotse vermeldingen van flink groeiende baby's !
Een moeder ( van een baby van een maand oud) gaf zelfs alweer paardrijles ( niet zelf op een paard gezeten) met de baby erbij in de draagzak! Wat super om zulke mailtjes te krijgen.

En ik moet er nu (sinds mijn pompoensoep) echt aan geloven. De zomer is over, ik zou bijna met Gerard Koks gaan zingen van puur sentiment.
Waarschijnlijk komt het door dit huis ( wat toch erg koud is) waardoor ik er zo'n moeite mee heb. Ook daar wordt aan gewerkt, waarschijnlijk gaan we behalve isoleren,ook zonnecollectoren plaatsen en een systeem voor warm water( ik hou jullie op de hoogte).
Manlief heeft vanmiddag vrij, en ook wat vrije dagen begin November ( vrij genomen om aan de badkamer te beginnen), nou nog de radiator aansluiten in de badkamer en we krijgen weer iets om naar uit te zien.
Niet de verbouwing natuurlijk. Bestaan er mensen die verbouwen leuk vinden?
Maar wel een eindresultaat om naar uit te kijken.

En nu: ga ik even afwassen (van met de hand afwassen krijg je het ook lekker warm, toch een voordeeltje aan een kapotte vaatwasser) en dan aan de wandel!
groetjes, Franca.

5 opmerkingen:

  1. hoi Franca graag geef ik je mijn pompoensoep recept : de 1/2 ui de 1/2 geschilde pompoen de uit aanstoven in boter zout en peper erop ui gaar dan pompoen erbij met een klein doosje tomatenpuree water + kippebouillionblokjes 3ofzo als dit zacht is mixen en een doosje room +veel zwarte peper van de molen en oud brood gebakken in boter erbij serveren in een kommetje dit is een super simpel erg lekker recept de room moet wel volle zijn mmmm laat maar komen die herfst!! ( dan is het des te vlugger voorbij lang leve februari en de rest..) lieve groet vanwege Jezebelle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, dat klinkt goed. Ik heb vorig jaar geprobeerd pompoen te eten, maar ik vond het niet lekker als groente. Misschien toch nog eens proberen als soep..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het soepje ziet er heerlijk uit! Helaas ben ik niet zo dol op pompoen; ik vindt het zo 'meelig' net zo iets als gekookte aardappels en bruine bonen..brrr. Maar mijn manneke is er dol op, dus misschien ga ik het ook wel eens proberen... Ik maak ook altijd twee enorme pannen snert voor hem en mijn ouders. Het schijnt erg lekker te zijn, maar ik proef zelf niet hoor, brrr.. Gelukkig kan ik gewoon koken met hulpproevers! Fijn dat jullie dochter het zo leuk gehad heeft! Krijgen jullie ook een´ruil´student in huis?
    Fijn weekeind toegewenst!
    groetjes mama lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Franca, 'k heb een verrassing voor je op m'n blog. Later kom ik terug om verder te lezen, nu moet ik eerst weer aan de slag. groetjes Jente

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou, ziet er lekker uit hoor. Ik heb het zelf nog nooit gegeten, maar zal het misschien binnenkort toch maar eens gaan proberen. We hebben een "insider" wat betreft de aanlevering er van, dus wie weet kan ik het voor weinig eens gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen