Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 28 mei 2009

weer in de keuken

Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar dit is een (zand) taartbodem. Morgen werk ik die af met fruit en zo, zodat manlief iets lekkers bij de koffie heeft s' middags.
Eigenlijk moest het in een speciale vorm, maar hoewel de vormen hier zowat de kast uit vallen, had ik die net niet. Zo lukt het vast ook wel.
Dit is een rabarberkruimeltaart( waarom de computer sommige foto's automatisch draait , weet ik ook niet).
Opnieuw een recept van Annemiek. Dit wordt ons toetje vanavond. Wat we nog meer eten? Geen idee. Maar dit hebben we alvast.
Gisteren was het koud en regenachtig. Een dag voor een lekker warme lunch. Voor mij het ultieme troostvoer : Pap met geprakte banaan. Ziet er niet uit, maar smaakt wel lekker.
Vandaag gooien we het over een andere boeg. Wel warm eten, niet zoet! De 1,5 jarige uit het laatste gezin, heeft me waarschijnlijk toch aangestoken. En om alle verkoudheidvirussen op de vlucht te jagen, maak ik een soepje. Een greep uit de groentebak, met twee blikjes tomatenstukjes, twee kippenbouillonblokjes en als extra (alleen voor liefhebber van heet) een gedroogd chilipepertje(niet helemaal gebruikt).
Groenten aanbakken in wat olijfolie,blikjes tomaat erbij (en evt, het chilipepertje), 2 bouillonblokjes(kip) en ongeveer 750 ml. tot 1 liter water. Even laten pruttelen( ruikt goed hier,zei de zoon die thuiskwam), en met wat macaroni in een kom scheppen. De macaroni is en een ander pannetje gekookt, zodat ieder naar behoefte erbij kan doen. hoe vind je mijn nieuwe pannetje trouwens? O ja, flink peper uit de molen en evt. nog wat zout erbij.
Heet!! In beide opzichten. Hiervoor moeten die virusjes wel op de vlucht! Zoon vond het ook lekker ( we hebben beide twee volle kommen op).
Nog zo'n gedraaide foto. Nog een rabarbercake, en dan hou ik op met het rabarberverhaal (voorlopig).
De rabarber is zo goed als op ( opa en oma hebben ook veel weggegeven) en Geertrude en oma gaven beide de tip rabarber met aardbei te combineren. Dus als de aardbeien goed zijn, hoop ik maar dat de rabarber is aangegroeid. En nu uit die ( zo heerlijk warme) keuken!
Het babybroekje is bijna klaar. Verder nog niet veel gemaakt.
Ik heb echt de neiging om in de keuken te blijven hangen, dat is nou het warmste plekje in huis, maar dan komt er niks van werken en opruimen ( of zal ik in de keuken gaan schoonmaken).
Ik ga mezelf eens bij de kraag nemen, en aan de slag!
Pa wil wel bezoek, de melk is op en er ligt geen vlees meer in de diepvries ( ik kan prima zonder, de mannen denken hier heel anders over). Ik moet dus uit de keuken en op pad, kan ik meteen bedenken wat we vanavond eten. Volgende keer iets anders dan keukenverhalen. Bij deze beloofd!
groetjes, Franca.

3 opmerkingen:

  1. Ik volg je blog al een tijdje en met deze recepten te zien, loopt het water me weer uit de mond ;-)

    Rabarber met aardbei is erg lekker, dat doet mijn moeder ook wel eens. En dan krijgen wij een aantal potjes (vinden de kids heerlijk!).

    Fijn weekend alvast,
    groetjes uit Belgiƫ

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet die soep er heerlijk uit! Ik kan het al bijna ruiken...misschien ook een goed idee om hier eens te maken. Ze zijn hier ook dol op soepjes. Maar rabarber...brr. daar maak je mij niet blij mee. Jammer, want het groeit als kool en het is ook een prachtige plant. Mijn manneke heeft wel eens wat van een collega gehad en maakt er dan zelf chutney van. (vraag mij niet hoe, dat weet ik niet...maar het is erg heet!).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste I,
    Tarte Tartin volgt mijn blogje...
    Je zou er van naast je schoenen gaan lopen.
    groetjes, Franca.

    Hallo Lieveheersbeestje,
    Toch zou je de rabarberkruimeltaart eens moeten proeven! Annemiek noemde het de rabarberdroom. Hoewel erg machig, moet ik haar gelijk geven. Zelfs mijn man(geen rabarberliefhebber) zei dat het een aanrader voor verjaardagen was!
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen