Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 26 mei 2009

vrije dagen

Vrije dagen: Is s' ochtends nog even lekker in je (oude ,lekker zittende, heren) pyjama rond kunnen lopen.
Maar met de nieuwe ochtendjas erover!

Inmiddels heb ik stofjes in huis, om die leuke pyjamabroeken te maken zoals op Geertrude's blog. Hoop hier snel tijd voor te kunnen maken. Ze liggen bij de aankopen hieronder.
Heel veel boodschappen in huis halen (inclusief dat luxe mueslibrood). En ook nog boffen met leuke vondsten in de kringloopwinkel . Als je op de foto klikt kun je waarschijnlijk de tekst van het schilderijtje wel lezen, ik zal het zo neerhangen dat ik het dagelijks lees!
Dat luxe mueslibrood als lunch nemen( maar met de overgebleven restjes kaas erop) en erbij een paar overheerlijke aardbeitjes uit opa's tuin.
Een gedichtje tegenkomen wat voor iedere ouder een aanmoediging moet zijn(ook even vergroten).
De was van gisteren ( toen lekker buiten kunnen drogen) , gaan strijken en vouwen. Vandaag worden mijn uniformen gewassen, die drogen ook prima binnen. Het weer is niet slecht, maar er zijn af en toe buitjes.

Gelukkig ben ik gisteren bij pa geweest. Toen zijn we ( nadat ik hem wat heerlijk gemalen fruit gegeven had) een lekker stuk gaan wandelen. Volgende keer eraan denken om een petje en zonnebril mee op en neer te nemen. Zijn eigen alpino is steeds weg. En dat blote kale bolletje in de zon is niet zo'n goed idee. En zonder zonnebril gaan zijn oogjes zo tranen( en alles wat we daar laten raakt weg, niets aan te doen, gewoon door rondwandelende bewoners die ook dementie hebben).

Vandaag ga ik de deur niet meer uit!
Eerst strijken ( ook eindelijk de mooie overhanddoeken die ik al een week geleden gewassen heb). Dan de huiskamer stoffen en stofzuigen. Tussendoor theedrinken met onze oudste ( en weer een stukje breien).
En tot slot maken we ( samen) een lekkere ratatouille ( recept van Annemiek van de mijmeringen, dus dat zit wel goed). Hoop de dag af te sluiten met een fijne wandeling, dan is dit weer een goede dag geweest!

Consuminderen? Vandaag niet echt. Oké ik deed inkopen bij de lidl, en de kringloopwinkel, maar ze waren niet echt zuinig, omdat ik ook zonder de kringloopspulletjes kan. Toch ben ik heel blij met mijn "nieuwe" pannetje (1,50) , de "nieuwe" spiegel voor de badkamer en het wijze gedichtje. En de twee oude lakens (1,50 en 2,00) zijn vast goedkoper dan nieuwe pyjama's. Gisteren droogde ik de was buiten,vandaag binnen,maar niet in de droger.
Dus consuminderen stond misschien op een laag pitje vandaag, genieten doe ik wel volop!
groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

 1. Je hebt mooie aankopen gedaan, echt leuk!

  EN wat heb je een fantastisch uitzicht vanuit je tuin, ik ben nu wel een beetje jaloers!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Franca,
  Je zegt dat je het consuminderen op een laag pitje had staan. Maar consuminderen wil toch niet zeggen dat je nooit iets mag kopen voor jezelf? Ik vind dat je juist heel mooi bezig bent: je geniet van de dingen die je doet en koopt. En je koopt volgens mij altijd heel bewust, scharrelt lekker rond naar kleine schatten in de kringloop enzo. Dat is toch juist één van de dingen die consuminderen onderscheid van zuinig zijn?
  Fijn dat je zo kunt genieten van alles en dat je dat wilt delen!

  Groetjes jente

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo jabevi,
  Het uitzicht is inderdaad fantasties!
  Na 20 jaar geniet ik er nog elke dag van.
  Toch vond ik het toen oudste net geboren was, niet makkelijk om "buiten" te wonen.
  Ik liep om maar mensen te zien, dagelijks naar het dorp(3,5 km enkel).Het buiten leven kan ook erg eenzaam zijn.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jente,
  Je hebt helemaal gelijk!
  Ik consuminder, maar wil geen krent worden. Ik geniet met volle teugen van de goede dingen van het leven. Wel zeer bewust, en nadenkend over wat ik echt nodig heb en wat ook gewoon kan.
  Dank je wel. Soms is het fijn weer even op het goede pad gezet te worden.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen