Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 27 mei 2009

Rabarber

We zijn in de keuken vandaag.
Gisteren ook even ,toen aten we dit : ratatouille van Annemiek( het smaakte heerlijk).
Al had er voor oudste meer kip in mogen zitten. Toen hij hoorde waar het recept vandaan kwam, snapte hij het volkomen, maar had toch graag wat meer (ja logisch, die is zuinig ).
De gewassen( en eindelijk gestreken) "nieuwe" overhanddoeken.
Men neme : flink wat rabarber uit de tuin. En kregen: twee pakjes speciale suiker van oma ( dit is goeie, uit Duitsland).
Hak ze in stukjes, en doe in een (flinke) pan. O ja, ook nog even ( minstens drie keer ) wassen natuurlijk.

Als ze koken, de suiker erbij en nog drie minuten doorkoken.
En het restje uit de pan moet natuurlijk eerst geproeft worden! Goedgekeurd!
En dan krijg je : 5 potten rabarberjam naturel.
En 5 potten rabarberjam met gember. Allebei hardstikke lekker!
Nog even wat mooi lapjes knippen en etiketten plakken. Maar dat komt morgen wel( er moet ook nog gewoon gekookt worden, bijna vergeten door deze rabarberinvasie). Morgen verder.
groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

  1. Het is blijkbaar de tijd van het jaar. Overal waar ik kom lezen: rabarber! En ik kan niet eens meedoen, want hier vinden ze het allemaal ontzettend eh... niet zo lekker.
    Voor mezelf heb ik geexperimenteerd met rabarber-zonder-suiker maar dat lukt niet erg. Daar is het gewoon te zuur voor. Honing vind ik ook niet zo lekker (ja, ik ben lastig).
    Dan maar even wachten tot de aardbeien rijp zijn. Want de aardbeien/rabarberjam van vorig jaar (zonder suiker!) was wel voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Geertrude,
    Dat zei mijn schoonmoeder ook al!
    Ik zal het proberen zodra de aardbeien rood zijn( hopelijk is ook de rabarber dan weer aangegroeid).
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op mijn blog staat een recept voor rabarberbananenjam. Ook heel lekker, maar jouw rabarber is al op, begrijp ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Purperbolletje,
    Nu even wel, maar die komt er straks weer genoeg.
    Ik heb je recept alvast opgeslagen.
    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen