Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 12 mei 2009

nagenieten

En zo...
Genoot "ons" eekhoorntje van een oud afbakbroodje.
Geniet ik nog even na van mijn verjaardag.
Van de mensen die langskwamen.
Die veel verhalen en gezelligheid meebrachten.
En veel bloemen, boekjes, zelfgemaakte kaarten en boekenbonnen( wat kennen ze me goed).
Bakte ik vandaag een bananenbrood ( en waren we unaniem van mening dat het oude "Flairrecept" toch lekkerder was). Ging ik zelf naar een verjaardag. Maakte de slaapkamers schoon.
En genoot nog even na. Wat een contrast met vorig jaar! Toen zat ik ( overdag) met mijn verjaardag in de wacht ( en het was ook nog Pinksteren en moederdag) waardoor ik me een beetje zielig voelde.
We zaten ( buiten onder de boom) aan de koffie met taart, toen de telefoon ging. Ik verwachte natuurlijk een bevalling, maar het werd een heel ander bericht. Er was een kindje geboren in het ziekenhuis en tijdens de bevalling overleden. Ouders kwamen ( met kindje) over een uurtje naar huis. Boem!! Dan beland je wel even met beide benen op de grond! Mijn gezeur was meteen over. Ik heb 5 dagen in dit gezin mogen werken. Het zijn vijf zeer intensieve, indrukwekkende dagen geweest. Ik zal ze mijn leven lang nooit meer vergeten ( en zeker de geboorte en sterf- datum van dit kleine humpie vergeet ik dus nooit meer).

Dit jaar heb ik bewust vrij gevraagd, en ongelooflijk genoten van mijn gezin, lieve vrienden en fijne familie.
En toch heel vaak gedacht aan " mijn " familie van vorig jaar.
Voortaan heeft mijn verjaardag een extra betekenis, en ben ik me nog beter bewust hoe belangrijk het is van de goede dagen ( en gelukkig weken, maanden en jaren) te genieten. Het kan zomaar ineens heel anders zijn. Oef. Ik wil niet te zwaarmoedig gaan doen. Om het toch wat luchtiger af te sluiten:
Morgen ga ik met twee nichtjes, en nog een aantal dames en hanging basket maken. Het is een gezellig groepje, waar ik al vaker een workshop mee gedaan heb. Dus ik heb er zin in! Zal morgen het resultaat laten zien ( mits het de moeite waard is).
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Franca! Nog heel erg gefeliciteerd met je verjaardag!! Je hebt een superdag gehad, dat proef ik uit je berichtje! Fijn!!Ik ben heel benieuwd naar je hanging basket hoor! (Waarom heten die dingen niet gewoon 'hangmandjes'??) Ik heb er ook eens één gehad, maar bij mij is meer plaats aan de schutting, dus daar heb ik allemaal hanggeraniums aan vastgemaakt.
  Ik las met verdriet je verhaal. Heb je dit als kraamverzorgster vaak meegemaakt? Toevallig heb ik net nog gehoord van eenzelfde verhaal met een gezin hier een dorp verder op. En laatst nog een vrouwtje dat overtijd was...brrr! Verschrikkelijk! Heb je dan nog wel eens contact met zo'n gezin? Krijgen ze ook een soort van hulp?
  Ik heb bij de oudste drie dezelfde kraamhulp gehad en kom haar nog wel eens tegen. Leuk; dan kan ik tegen de kinderen zeggen'die mevrouw heeft geholpen om je op de aarde te zetten!'. Het grappige was dat ik de vrekkenkrant toen op mijn nachtkastje had liggen en zij direct zei 'oh, heb je de nieuwe al!" Het was een vrouw van mijn moeders leeftijd (ook heel fijn als je nog maar 27 bent), en we hadden meteen een band; zuinig zijn! Ja, kraamhulpen worden nooit vergeten Franca! Je hebt een heel belangrijke functie in een gezin..
  Groetjes mama Lieveheersbeestje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Lieveheersbeestje,
  Zelf heb ik drie keer dezelfde kraamverzorgster gehad( vond dat hartstikke gezellig), maar normaal kun je alleen je voorkeur opgeven. Dan krijg je die kraamverzorgster als ze niet in een gezin aan het werk is of geen vrije dagen heeft, een erg kleine kans dus. Toch mocht ik meerdere keren twee keer in hetzelfde gezin werken. Met sommige mensen hou je contact, maar meestal alleen via mail of een kaartje, een paar gezinnen zijn anders, een kraamvrouw is zelfs een vriendin geworden ,waar ik nu al 21 jaar contact mee heb!
  In alle gezinnen vind ik het altijd verbazingwekkend hoe goed en intens het contact is in een week. Het is dat ik de wacht zo'n ramp vind, verder is het een hele leuke baan, hard werken maar ook veel lol ( meestal).
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen