Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 24 mei 2009

Meer moet dat niet zijn

Zondag. Vrij vandaag. Prachtig weer.
Iedereen ( regelmatig) thuis.
Een grappig breiwerkje onderhanden. En dus : meer moet dat niet zijn .
Een prachtige plant. Cadeautje van het gezin waar ik afgelopen week werkte.
Dagen van acht uur, spannend omdat moeder epilepsie heeft (die niet met medicijnen onderdrukt kan worden). Een prachtig oudste kind( van 1,5 , die helaas nog niet zelf kon lopen en erg zwaar was). Een gezonde stevige baby, die perfect aan de borst dronk. Een lieve moeder met een vader die ( hoe zeg ik dit netjes) nogal wat opmerkingen maakte. Het zit er weer op. De goede met de minder goede kanten afstrepen geeft toch een best goed geheel.
Met vandaag een lekkere dag in de zon. Zelfs oudste ging een oude broek halen en knipte die ter plekke tot nieuwe "korte" broek. Die heeft hij lang niet willen dragen.
De aardbeien groeien al flink, nu nog wat kleur. Uit opa's tuin hebben we de eerste al mogen snoepen. En die waren heerlijk zoet!
Het "hangmandje" ziet er al veel voller uit in een week. Gelukkig heeft het geregend, ik was helemaal vergeten om nog water te geven.
Fietsen man en dochter even naar het water vlakbij om een frisse duik te nemen.
Geniet ik van een simpele ( en lekkere) lunch.
Was ik eigenlijk van plan wat oude Prima's door te bladeren. Maar gaf een stukje over breien zoveel zin, dat ik ter plekke aan een babybroekje ben begonnen. Het ijs aten we toen man en dochter terugkwamen, het was chocoladeijs en ongelooflijk lekker.
Het broekje krijgt al vorm. Kun je zien hoe lang ik lekker lui buiten gezeten heb.

Hoe was mijn week? Druk. Supervermoeiend. Zou ik gewoon te veel aan het huishouden doen, vergeleken met andere kraamverzorgsters? Ik kan echt helemaal op zijn na een werkdag, doe meestal zowel boven als beneden stoffen en stofzuigen, badkamer en toilet elke dag, om de dag ouderlijk bed verschonen ( onderlakens vaak dagelijks), de was en strijk, eten klaarzetten. En natuurlijk op de eerste plaats de zorg voor moeder en baby( contoles, hulp bij (borst)voeding en het babybad).
Voldoende om s' avonds uitgeteld te zijn, als er dan een werkoverleg van twee uur bijkomt ( zoals deze week) kun je me opvegen. Moet dus thuis nodig aan de slag, maar dat komt wel . Ik heb tenslotte een week vakantie, en doordat ik zoveel uren had, ook nog een keer twaalf dagen vrij .

En nu?
Genieten!
Van lekker veel vrije tijd. Met plannen om mijn oude tante(93) in Limburg op te gaan zoeken ( en er een uitstapje aan te verbinden). Hard te werken aan het uitzoeken en opruimen ( en daarmee aan de pipowagen).
Tijd voor mijn gezin en familie en vrienden. Zin om weer eens achter de naaimachine te gaan zitten ( door Geertrude's pyjamabroeken( ze zijn super). En om dit grappige babybroekje snel af te werken ( met dank aan tantehilde.be). Zin om weer lekker te gaan koken en bakken. Zie je, straks kom ik nog tijd te kort!

En wat consuminderen betreft? Geen tijdschrift gekocht deze week ( ook geen puf voor gehad), behalve het hoognodige voor eten, helemaal niets gekocht( zelfs het ijs was gekregen). Met veel sla uit de tuin, en vlees uit de vriezer kwamen we ook een heel eind. Manlief is hard aan het werk in de badkamer. Oudste maakte vandaag zelf een korte broek, man en dochter gingen gratis zwemmen, en ik maakte me toch nog nuttig door van een bol wol die er toch nog lag , een broekje te breien. Niet slecht toch?
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

  1. Hai Franca! Wat een gezellig blogstukje heb je weer geschreven. Ik kan mij voorstellen dat je óp bent na zo'n dag hard werken! Dat is echt meer dan dat ik hier op één dag doe... Hier wordt er boven maar twee keer per week echt goed schoon gemaakt. Ik begrijp dat de wc en badkamer heel goed moeten i.v.m. de bacterien, maar volgens mij plannen ze teveel voor je in. Ondertussen moet je immers ook nog voor moeder, kind (eren), vader, visite e.d. zorgen... Pfft! Knap hoor, maar wel erg druk. Staat er ergens dat je dit allemaal moet doen of beslist de kraamverzorgster dat zelf?
    Mijn aardbeitjes zijn ongeveer net zo ver als de jouwe. Ik ga bijna iedere avond even schoffelen, om de verfdampen te ontvluchten, want het onkruid wil hier graag de macht overnemen. Vooral van dat slingerende 'pispotjes' spul. Ze verstikken de aardbeitjes binnen een paar dagen! Het broekje ziet er leuk uit, je hebt flink je best gedaan vandaag hoor! Ik zal snel weer eens bloggen, want het schiet hier al lekker op met de verbouwing. Geniet van het lekkere weer, groetjes mama lieveheersbeestje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb jij het druk gehad, deze week! Ik heb geen idee of je teveel doet. Ik heb zelf maar 1 keer kraamhulp gehad en die deed ook heel veel. Ik vond het wel fijn dat ik daardoor de weken erna niet zoveel hoefde te doen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kraamverzorgster zich over de kop werkt...
    Leuk dat babybroekje! Ik heb het patroon meteen even opgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen