Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 24 april 2009

twijfelen

Soms heb je even inspiratie nodig. Dan is het goed om die ( inmiddels enorme) stapel genoeg's weer eens voor de dag te halen. Deze week had ik echt last van het : waarom doe ik het allemaal syndroom. Een combinatie van drukte, stress, hormonen ( misschien die vooral), zorgde ervoor dat ik enorm ging twijfelen. Twijfelen over: mijn baan, de aanpak van de opvoeding van onze kinderen, het zuinig zijn ( en vooral wat ik ermee bereik), het huis, kortom alles leek wel heel erg zinloos.
Dit veroorzaakte ook nog eens een flinke migraine, en tot overmaat van ramp kwam ik er ineens achter dat ik de verjaardagen van de dochters van twee vriendinnen vergeten heb.
Laten we zeggen dat het geen topweek was.

Ik heb wanhopig naar oplossingen gezocht, en die ( gedeeltelijk) op een verrassende manier gevonden.
Ik las namelijk dit boekje (Mijn maat is vol) en hoewel dit over afslanken gaat, heb ik er vooral iets anders uitgehaald. Namelijk hoe belangrijk het is een duidelijk doel voor ogen te hebben. Dus daar wil ik me de komende tijd eens op richten. Om mijn doelen op papier te zetten, en vooral om die eens met die van mijn man te vergelijken, want ik ben bang dat die verder uit elkaar liggen dan ik dacht. Ik leef toch meer in het nu, wat niet wil zeggen dat ik veel geld of luxe wil, maar wel tijd om van elkaar en de kinderen te genieten. Mijn man is meer gericht op flink sparen en dan vroeger stoppen met werken. Maar je hoort om je heen van mensen die ziek worden of soms jong overlijden, en wat heb je dan aan veel geld. Ik wil liever nu genieten, tijd hebben ( en geld gebruiken) om eens een dagje uit te gaan, familie te bezoeken, het huis verder te verbouwen, soms iets leuks aan te schaffen ( een leuk boek of eens geen tweedehands kleding). We moeten het er eens goed over hebben!
En verder: bleek het geschreeuw wat ik hoorde van een fazant te komen , wat een herrie kan zo'n beest maken zeg!
Vond ik ( voor 1 euro) het groot Margriet huishoudboek uit 1969. Met richtlijnen over het huishouden, koken, breien en haken ,Mensendieck in het huishouden,inrichting,en zelfs over leven in deze ingewikkelde maatschappij. En zelfs de uitzetlijsten en werkindelingen( dag en week) ontbreken niet. Genieten vind ik het!
Ik heb wel iets met die oude huishoudboeken. Laatst kreeg ik ook al en complete baedeker voor de vrouw van 1975. Kregen mensen die vroeger bij het huwelijk of zo? Ik heb ze vroeger ( toen ik pas werkte) vaak in gezinnen zien staan.

Tot slot Poespoes, die het allemaal wel best vind en lekker van het zonnetje ( of in dit geval de schaduw) geniet. Ik denk dat ik daar maar eens wat van op ga steken!
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Hoi Franca, toen ik de vorige keer dit berichtje las dacht ik: herkenbaar. Hier ga ik op reageren. Maar bij die gedachte was het gebleven :-), daarom alsnog. Ik herken zo dat spanningsveld: enerzijds genieten van alles, het gezellig willen maken, er leuk uit willen zien. Aan de andere kant: niet te veel met geld 'smijten', bewust leven, sparen voor ... ja waarvoor? Momenteel vooral om eventuele klappen op te kunnen vangen als we ons huis niet zo kunnen verkopen als gehoopt. Sparen voor wat grotere klussen in het nieuwe huis of om als gezin een mooie reis te kunnen maken. 't Is balans zoeken tussen dromen voor later en het leven nu. Die twijfel helpt mij vaak om die balans weer opnieuw te vinden, om uit te komen bij wat ik ├Ęcht belangrijk vind. Ik hoop dat je er een beetje uit bent gekomen.
  Fijne week in je nieuwe kraamgezin!
  Jente

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jente, Wat perfect verwoord wat ik bedoel!
  Ik vind eenvoudig leven prima, zou niet anders willen, maar soms....
  Soms lijkt het of ik alleen maar werk, tijd voor leuke dingen dus, en die hoeven echt niet duur te zijn.
  En wat het belangrijkse is... dat hou ik goed in de gaten hoor. Dat is en blijft mijn fijne gezin!
  Bedankt voor je reaktie.
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen