Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 18 april 2009

genoeg gehad

Wat een week!
In huis bij een mooi klein mannetje ( 3115 gram) , met twee zusjes, en leuke ouders. Dagen van acht uur, hard werken met een leuke beloning ( gisteren een echte spuitluier van het mannetje gehad, de eerste baby van dit drietal waarbij de borstvoeding goed gaat). Vergeten zijn de uren kromstaan om te helpen aanleggen, alle tijd die we ( moeder en ik) erin staken , de zorgen of het wel zou lukken. Via kolven, fingerfeding, tepelhoedjes, vaak aanleggen, ook nog een bilitest, naar een tevreden goed groeiende baby.
Dat zijn de dingen die dit vak zo mooi maken!

Thuis moesten de zaken ook gewoon doorgaan. Zoals: een voorlichtingsavond over een uitwisseling met Ierse kinderen ( waar mijn dochter aan meedoet), een afwijzing voor een leuke school ( balen!) , een gescheurd spiertje na een val van de fiets ( met een tijdrovend bezoekje aan de dokterspost en een zoektocht naar krukken in het weekend) , een uitvaart van een oom van mijn man ( waar mijn man als kind veel tijd doorbracht, hij en zijn nichtje groeide op als broer en zus) , een werkoverleg met als thema " in huis bij een overleden kindje", waar ook de nodige traantjes vloeiden.
Vandaag was het genoeg! Na de uitvaart en koffie met cake, ben ik in de tuin gaan zitten. Manlief is op krukken uit gegaan, ik heb een glas wijn ingeschonken en wat oude tijdschriften gepakt. Even niks.
Poespoes kwam erbij. De haan sjouwde rond.
En er kwam even niemand over het tuinpad. Rust.
De kinderen kwamen er een voor een bijzitten, we namen een lekker ijsje, en genoten van de zon. Vandaag is weer goed, morgen weer een nieuwe dag!
groetjes, Franca.

1 opmerking:

  1. Wat een drukke en emotionele week Franca! Je verdient wel een grote SORBET hoor!! Geniet er maar lekker van!

    BeantwoordenVerwijderen