Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

donderdag 1 januari 2009

wensen en dromen

Vanochtend zaten man en ik samen aan het ontbijt, bespraken het vorige jaar en dromen over het nieuwe.
Manlief dat zijn oude autowrak er ooit uit gaat zien als deze ( maar dan in het British racing green), speelt mijn boek zich af in Engeland en droom ik weer over een vakantie daar.
Wat hebben we toch met Engeland? Ik wordt al blij als ik eraan denk. Gisteren keken we de d.v.d. the holiday, en hoewel ik het verhaal maar zwakjes vond, was de Engelse cottage met omgeving genoeg om weer helemaal weg te dromen.
Maar willen de kinderen nog wel mee? Verder gaat oudste examen doen dit jaar, en moet dan een nieuwe school zoeken. Voor hem een enorme stap.
Krijgen we jongste gemotiveerd om harder aan school te werken? Of moet hij er nu zelf voor gaan en anders de gevolgen onder ogen zien?We hebben afgelopen jaar een zeer slechte ervaring gehad met een wanbetaler, dit heeft ons veel zorg en geld gekost, bij deze sluiten we dat af en maken een frisse start.
We zijn het minder vanzelfsprekend gaan vinden dat een mens van goede wil is, maar laten ons vertouwen in mensen niet helemaal verpesten.

En het oudjaar?
Er zijn oliebollen gebakken en gegeten (en appelbeignets), er is vuurwerk afgestoken(door jongste zoon) en alle vingers zijn nog compleet(vinden alle moeders het net zo eng als ik?). Docher heeft nog lekker kunnen schaatsen. Oudste maakte een prachtige tekening op de computer( voor school).
De poes sliep lekker in de suprisedoos, en het konijn stond (met hok en al) in de schuur, (blijft daar tot het minder koud is).Kortom oud en nieuw zit erop.
En wij gaan ervoor!
Voor ons gezin, ons werk, onze kinderen, de zorg voor pa en onze hobby's.
We leven anders dan de gemiddelde Nederlander en krijgen daar niet altijd begrip voor, maar het is onze manier en wij zijn er blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten