Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

dinsdag 13 januari 2009

onder nul

Dan heb ik het niet over het weer, de temperatuur buiten is hoger. Het winterwonderland heeft plaats gemaakt voor groen. Nee het gaat over mijn conditie. Na 5 ( ja echt 5! ) minuten op de cross-trainer stond ik te hijgen. Nou wist ik dat het niet goed gesteld was met mijn conditie, maar dat het zo erg was wist ik echt niet. Ik dacht, ik loop de hele dag zonder problemen de trap op en af, maar ja dat is geen sporten natuurlijk.
Dus vanaf nu niet alleen vroeg naar bed en gezond eten maar ook : echt sporten!
De sportschool is nog steeds niks voor mij, nu ga ik uitpuzzelen hoe ik ook thuis aan een goede conditie kan komen. Ik zal hier (af en toe) verslag doen.
Mijn gewicht zakt trouwens, gelukkig maar, de laatste keer dat ik zoveel woog was ik ( o schande) 34 weken zwanger.
Mag ik jullie even voorstellen, dit is Hummel. De puppy van mijn beste vriendin, wat een schatje he.De strijk was gisteren zodanig, dat ik een lunchpauze inlaste. Nou lijkt het meestal erger dan het is dus tien minuten na de pauze was het klaar. Had ik ( sufferd) beter meteen af kunnen werken.
Tot slot de stapel drie en de pan. En hoewel mijn man en ik iets anders aten, was het bord schoon leeg.
Gelukkig fietsen en sporten onze kinderen wel!

Behalve sporten heb ik me voorgenomen om ook tijd te nemen om te knutselen. Er moet altijd zoveel, dat ik wat mag vaak maar laat zitten. Stom natuurlijk, het geeft me juist altijd zo' n goed gevoel als ik iets zelf gemaakt heb. Om te beginnen zal ik mijn breiwerk afmaken, en een schortpatroon naar Geertrude mailen, wie weet maak ik het zelf ook wel. Wat koken betreft verandert er niet zoveel, al zal ik ( na jongste' s verjaardag) voorlopig wat minder gaan bakken. De maaltijden zijn hier vrij gezond( verse groenten en niet al te veel vet) ik neem er alleen te veel van. Maar dat doe ik zelf.
Nou ga ik ( een gezonde) lunch maken. Mijn dochter komt zo thuis, kan ze me even helpen om een place-mat voor opa ( met foto' s) te maken. Heb ik meteen nog een creatief project!
groetjes, Franca.

1 opmerking:

  1. Mijn conditie is ook beneden alle peil. Sinds ik een rijbewijs heb, fiets ik veel te weinig. Maar ik heb alweer goede voornemens, dus we zullen zien of het weer beter wordt.
    Goed zeg, dat er al kilo's af zijn! Bij mij lukt het nog niet erg.
    Een schortpatroon aan mij mailen? Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen