Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

vrijdag 2 januari 2009

Hip

Jarenlang zijn we voor veel familie en vrienden toch als wat 'raar' gezien. We wonen in een groot huis, maar hebben dat niet heel luxe verbouwd of ingericht. Integendeel, het staat vol krijgertjes en kringloopvondsten en we hebben nog nooit laten verbouwen( al heeft manlief wel zelf veel gedaan).
Voor ons geen luxe auto(mijn man rijd in onze eerste auto samen van inmiddels 18 jaar oud), of exotische vakanties. Mijn man werkt alleen over als hij er echt niet omheen kan.
We zijn er inmiddels aan gewend 'anders' te zijn, en nu zijn we ineens 'hip' volgens de krant!
In 2009 willen Nederlanders zuinig gaan leven en gaan sparen! Het moet niet gekker worden.

Intussen ben ik (eindelijk) weer aan het werk.
Ik mag weer een week voor een prachtig klein meisje en haar ouders zorgen.
Na zo lang vrij, heb ik er echt zin in. Bovendien is manlief nou nog thuis, dus kan ik drie dagen zo aanschuiven na het werk, over luxe gesproken!
Maandag gaat oudste een week op skikamp met school. Is het heel erg als ik zeg dat ik blij zal zijn als hij weer heelhuids thuis is? Denk ik ineens terug aan vroeger, toen ik als 19 jarige ,zes weken naar Amerika ging. Tjonge, wat knap van mijn moeder dat ze mij( als enig kind) in vol vertouwen liet gaan. Daar kan ik nog wat van leren! Zo ver ben ik nog lang niet. En eens moeten ze toch echt op eigen benen staan.
Ik ga naar het kleine humpie. Tot later.
groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

 1. Laten we maar hopen dat het gauw niet hip meer is om bij de kringloop te kopen... De prijzen stijgen bij een aantal van mijn vaste adresjes enorm!
  Wij zijn ook van die rare mensen; kringloopmeubels, een klein maar half vrijstaand huis waar nog het nodige aan moet gebeuren, hoogstens 1 keer per jaar op vakantie. En dan af en toe ineens een uitspatting die men net zo raar vind: een vrij groot zwembad in de tuin (maar gekocht in Frankrijk waar ze veel goedkoper zijn dan hier) en een reis naar Australie (maar dat is nu 9 jaar geleden en we teren er nog op).
  Ach ja, zolang niemand er last van heeft en wij er gelukkig mee zijn is het goed, toch?
  Veel plezier met op je nieuwe adresje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Geertrude om regelmatig een reaktie van je te zien. Je hebt helemaal gelijk, zowel over de kringloopwinkels, als over onze leefwijze.
  Grappig om te zien dat er meer mensen zo leven als wij. Was al heel verbaast over de pannelappenverzameling, nooit gedacht dat er nog iemand met zo'n 'tik' zou zijn.
  En ook wij doen soms 'zomaar' (in de ogen van anderen) een grote aankoop. Zoals man's Tr4 wrak. Dat kan omdat we verder eenvoudig leven.Zoals je al zei: niemand heeft er last van en wij zijn er gelukkig mee, en daar gaat het om.
  Ik lees overigens vrijwel dagelijks je blog, en vind die super!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen