Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 11 januari 2009

feest!

De verjaardagsvisite van Pa is achter de rug. Wat een karwei! Eerst 82 jarige tante ophalen hier in het dorp, dan 83 jarige broer van pa ophalen in pa' s oude woonplaats( kilometer of 12 hier vandaan).
Manlief naar verpleeghuis om met de rolstoeltaxi mee te rijden( en pa in te pakken in jas, sjaal en muts) en dan moet de visite nog beginnen. Pa had niet zo'n goede zin( heel voorzichtig gezegt) en daar was zijn broer weer teleurgesteld over. Die ziet hem maar eens per jaar, en had zich dat leuker voorgesteld.
Zelfs de chocoladebol was niet aan pa besteed, zonde hoor.
Nou ik vind het wel mooi. We hebben ons uiterste best gedaan, meer kunnen we er niet aan doen. Gelukkig kwamen ook mijn neef (die bij ons opgegroeid is en zijn vrouw) zodat we toch gezellig konden kletsen.
Maar ik ben even klaar met feesten.
En dat terwijl onze jongste vandaag 14 is geworden.
We hebben besloten om zijn verjaardag a.s. zaterdag te vieren.
Dan heeft niet iedereen het gevoel meteen terug te moeten komen, en kan hij zich ook echt jarig voelen.
Natuurlijk had hij vanmorgen wel een versierde stoel en alvast wat kadootjes bij zijn bord.
Maar het echte kado en feest komt dus nog.
Ik heb me overigens netjes gehouden, wel een keer meegedaan met een stuk taart, maar gisteren volop beweging gehad. Ik ga het nog eens leren.
Normaal ga ik alleen een keer per week naar pilatusles, en de sportschool zie ik niet zo zitten. Vroeger(voor de kinderen en toen ze klein waren) deed ik oefeningen m.b.v. een videoband. Daar ben ik mee gestopt toen oudste langer op bleef, misschien toch een idee om dat weer eens op te pakken.
Al moet ik eigenlijk ook iets pittiger doen als oefeningen. Nou ja stapje voor stapje kom ik er ook. Mezelf kennende werkt dat beter dan te hard van stapel lopen.

Ik start wat rustig vandaag, even was vouwen en strijken, en wat rommelen in huis. Vanmiddag wat boodschappen doen, en even bij mijn vriendin langs om haar hondje te bewonderen. Ze heeft het al twee weken, door alle drukte hier heb ik het nog niet gezien en ik ben zo benieuwd.
Jongste koos voor drie in de pan als avondeten (hij is jarig dus mag kiezen) gelukkig heb ik nog vis over om snel een maaltje voor manlief te maken, die vind pannekoeken e.d. geen maaltijd.
Nog bedenken wat ik voor taartje voor jongste zal maken. Al vieren we het niet echt vandaag, een verjaardag zonder taart kan natuurlijk niet.
groetjes, Franca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten