Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zondag 6 september 2015

pompoenenberg, keukenluchtjes en uitjes

Onze pompoenenberg.
Op het einde van de moestuin ( vaag zie je het witte van de pipowagen doorschemeren).

Hier en daar al een mooie belofte....

Met een ( wat schuinstaande) poging om ook vanaf de andere kant een foto te maken.


Nog een recept uit het zelfde boekje:
Snelle linzencurry.
Met mooie simpele ingrediënten.
 Een kleurenfeest in de pan.
Met kruiden, tomatenblokjes en wat stooftijd...
Een heerlijk kommetje eten ( met witte rijst en kwark , mag ook Griekse yoghurt zijn).
Ik hou van kruidig eten rond deze tijd.
Het is buiten duidelijk kouder, vest, dikke sokken en truien zijn al weer nodig.
Niet erg ( deze tijd heeft ook zijn charme), maar heerlijk om dat zo iets lekker kruidigs op het fornuis te hebben staan.
Dat mensen al snuivend het huis in komen ( je komt bij ons in de keuken binnen). Wat eten jullie vanavond?
Is er een extra portie?. Natuurlijk, altijd!
Mijn gietijzeren pannetje ( ooit voor 7,50 gekocht in een kringloopwinkel) maakt overuren...
Opnieuw heerlijke kruidige luchtjes in huis ( het is een Libanees recept).
Dadeljam.
Of ik dan niks anders doe dan in de keuken rommelen?

Juist wel!

Deze week ging ik met mijn beste vriendin naar een mooi tuincentrum ( opruiming laatste zomergoed), voor nog een beetje kleur vanuit mijn keukenraam.
Om vervolgens te stoppen bij een mooie woonwinkel ( bij ons in het dorp) waar ik nooit zomaar alleen binnen zou stappen, en die echt hele mooie meubels, schilderijen en decoraties had.
Puur genieten!
Dit is een super simpel ( een belachelijk lekker) recept uit radar+ ( tijdschrift).

1 grote courgette ( in dunne slierten gesneden met de mandoline).
1 handvol basilicumblaadjes in dunnen sliertjes gesneden.
300 gram pasta ( ik nam spaghetti).

2 tenen knoflook
olijfolie en peper en zout.

Kook de pasta a dente.
Verwarm de olie in een pan en bak de courgetesliertjes kort op hoog vuur. Schep regelmatig om met tang of houten spatel. Voeg knoflook toe . Breng op smaak met zout en peper. Meng pasta er door en strooi er basilicum overheen.
Tja en toen vond ik het ook nog een goed idee om er wat (vers) geraspte kaas over te doen....
Lekker kan zo simpel zijn ( of moet dat andersom).
Simpel kan zo lekker zijn!

Dat at ik Vrijdag...om vervolgens Zaterdag met een collega/vriendin naar Utrecht te gaan!
Ze had treinkaartjes en wilde het treinen eens uit proberen.
En dus treinde we die kant op en bekeken alle leuke winkeltjes langs de grachten...
Wat was er veel te zien...en hoeveel kringloopwinkeltjes heeft Utrecht wel niet?
Met regelmatig een terrasje tussendoor , en een simpel maar echt fijn etentje aan het eind, een super dagje uit!
Ik heb niet eens iets gekocht!
Wel heel erg genoten...

Goede vriendinnen.
Een rijkdom!

Fijn weekend!

groetjes, Franca.. 



5 opmerkingen:

  1. Ziet er allemaal lekker uit hoor....liefs Ria x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjonge, wat een enorm pompoenenveld!
    Stroop je mouwen maar vast op.
    Je recepten zien er heerlijk uit, die gaan op mijn probeer-lijstje. Ik wil deze winter meer gerechten met peulvruchten proberen, dus de linzen schotel past daar goed in.

    Bedankt voor je lieve reactie van laatst over hoe creatieve kinderen opgroeien tot mooie mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Afgelopen week kreeg ik 4 knalgele pattisons. Ik vond dat ook best lekker, iets minder zoet dan een pompoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lot, ik moest het opzoeken: parrisons.
    Vond gelukkig foto's.
    Leuk, als ik naar de bieb ga, kom ik langs een pompoenenkraam.
    De volgende keer eens kijken of ze passisons hebben!
    En wat ik er mee maken kan.

    Anita,
    Ja hé, het is veel.
    Vorig jaar was het een kruiwagen vol, dit jaar ( als het goed mag gaan) nog meer!
    Dochterlief en goede vrienden azen er al op.
    Ik kan ook niet wachten, straks weer pompoentaart en geitenkaas en nog veel meer pompoen-lekkers!

    Ria, Dank je wel!
    Ik besef ( vandaag weer eens extra) dat ik maar bof!

    groetjes, Franca.

    groetjes, Franca.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Franca,

    Wat heb ik alweer genoten van jouw mooie foto's.
    Elke keer verheug ik daarop als ik je site bezoek.

    En inderdaad dankbaar zijn is zóó voornaam.
    Mijn man is er niet meer, maar de herinneringen aan de tijd met hem worden steeds mooier. Hij was een echte schat. Ben dankbaar voor de jaren met hem.

    Nu probeer ik er zélf iets van te maken en dat lukt ook met goede vriendinnen om me heen. Oók weer iets om dankbaar voor te zijn.
    Gisteren ben ik met de buurvrouw naar een vlooienmarkt geweest en was naderhand zo blij met mijn gevonden spulletjes.

    Groetjes en bedankt voor de prachtige foto's,
    Marlie

    BeantwoordenVerwijderen