Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 20 maart 2013

zoveel geluk

Nog steeds lekker aan het bijkomen ( wat doet het zeer als je gewrichten gezwollen en pijnlijk zijn), en dan zomaar de nieuwe Genoeg in de bus vinden.
Met je dochter op pad gaan en dit prachtige bakje vinden in de kringloopwinkel ( voor 65 cent). Meteen wat bolletje kopen, en zo alvast een klein beetje voorjaar in huis hebben.
 Het botervlootje met koe ( precies zo'n zelfde had mijn moeder vroeger) kwam uit dezelfde winkel. Jongste ( een knul van 18) kwam binnen en zei dat het naar Engeland rook. Naar Engeland? Oudste had pannenkoeken gebakken bedoelde hij dat ? Het bleek het luchtje van de lelies te zijn. Ooit hadden we een vakantiehuisje in Engeland, waar de eigenaresse als welkom een bos lelies had neergezet. Heerlijk zo'n knul!
Zondag gingen we naar de feel-good market in Eindhoven. Wat een fijn sfeertje! Leuke mensen, leuk bandje, lekker eten, heel veel zelfgemaakte spullen en zelfs een zweefmolen. We kochten knoopjes, en bandjes, maar we hebben vooral heel erg genoten. Een terechte naam. Deze zomer nog eens gaan kijken, bij mooi weer schijnt het buiten te zijn. Wat ons betreft een aanrader.
Het komt goed. Eindelijk had ik kans om een dagje buiten door te brengen.
Wat een heerlijk weer. Ik kocht voor tien euro viooltjes, en kreeg bakken vol omdat ze wat geleden hadden. Geen punt, komt hier in de tuin nog wel goed. Hebben we eindelijk weer wat kleur.
Poespoes genoot mee.
Vierde dochterlief alweer haar 20ste verjaardag.
Geniet ik van het feit dat ik vandaag lekker nergens heen hoef ( omdat het inmiddels weer flink sneeuwt).
Kan een handafwasje zo fijn zijn ( je pijnlijke handen s'ochtends in het warme water) intussen genietend van de viooltjes, en net doen of je de sneeuw niet ziet.

De piano, die ik nog steeds niet bespelen kan ( jongste gelukkig wel) maar ooit ga ik het leren.
Voor nu een mooie plaats om 20 jaar foto's van dochterlief ( wat een sentiment kwam ik tegen op zoek naar de dvd van net na de bevalling) even neer te zetten, een plan te maken met lieve kleurtjes, en een enorme stapel , gezond eten boeken die nog op me wacht.
En nog voor de koffie ( met een stukje chocolade-truffeltaart die dochterlief heeft gemaakt) bericht van manlief. Controle in het ziekenhuis gaf goede berichten. Schildklier werkt weer bijna helemaal normaal en de bloeddruk is ( met behulp van medicijnen) ook weer een stuk beter. Geluk!
En daar zit ik dan, helmaal alleen gelukkig te wezen.
Terwijl ik lees over eenvoudig leven, kleine huizen , handwerken, en niet te veel keuzes hebben, kom ik langzaam tot een belangrijk besef.
Ik kan ervan balen dat de pipowagen dit jaar misschien nog niet gebruikt kan worden ( we hebben nog zoveel andere dingen te doen), of dat er nog zoveel in huis moet gebeuren aan kluswerk, dat het allemaal wat langer duurt omdat manlief zich echt niet goed voelde. Ik kan balen van alweer sneeuw en van de kou die dat geeft in dit huis. Van de veranda die nog steeds niet afgewerkt is.

Of: ik kan alle rompslomp even van me af laten glijden. Aanvaarden dat het is zoals het is.
En genieten! Van manlief waar het zoveel beter mee gaat, van dochterlief die zo van haar verjaardag genoten heeft , en van alle mooie en fijne kanten die dit huis zeker ook heeft. Van het feit dat we allemaal best gezond zijn. Dat we het samen zo goed hebben.
En zo kom ik op punt 3 in het toeleven naar  mijn 50ste verjaardag: aanvaarding.
Aanvaarden wat je niet ( direct) kunt veranderen en genieten van wat er is.
Als dat geen mooie punt is voor een doordeweekse Dindag!

        Mag ik het jullie toewensen?
            Aanvaarden en genieten!

                      lieve groetjes, Franca.

17 opmerkingen:

Trudy zei

Dankjewel! En groetjes terug vanaf deze kant!

ver-greetmenietje zei

dank je wel ook van hieruit!
Dat is de spirit: aanvaarden en
genieten!
mooi logje alweer!
heel veel liefs van een ander
genieterke ;)

Sandra zei

Dat ga ik ook maar eens doen. En die Genoeg wil ik ook lezen.

vlasje zei

Het leven geeft zoveel moois om dankbaar voor te zijn, dat inzien en ervaren is al geluk. En inderdaad warm afwaswater is zeer verzachtend!

roos zei

Mooie inzending van je in Genoeg!

Mijn glas is altijd halfvol en nooit halfleeg!


met groet Roos

ver-greetmenietje zei

He Franca sta je in Genoeg? Kan je
het artikel inscannen zodat we het ook kunnen lezen? ik heb spijtig genoeg geen abonnement op de genoeg.
liefs

Anoniem zei

bedankt voor je "wijze" woorden. Had ik precies NU nodig. Gr. Janny

Helena zei

Franca, wat een wijze woorden en een heerlijke foto's . Helena

Anoniem zei

Wat is Genoeg? Ik ken het blad niet.

Anoniem zei

franca, ik ben ook lid van GELUKKIG een super budget tijdschrift en het word gemaakt door een super toffe dame ! echt terug naar de basis zonder je arm te voelen integendeel met heerlijke receptjes en ideetjes elke twee maanden en erg goedkoop ook om lid te zijn lieve groet Jezebelle

Nena zei

een heel mooi berichtje!

Maggie zei

Gefeliciteerd met je dochter!
Ik wil ook een abonnement op Genoeg, als het abonnement op mijn huidige tijdschrift is afgelopen, stap ik over!

Franca zei

Dank voor alle lieve woorden.
Het is maar een klein stukje in de Genoeg.
Ik had eigenlijk een stukje geschreven als reactie omdat de Genoeg al 20 jaar bestond, geen idee dat dit in het blad geplaatst zou worden.
Wie het lezen wil:

http://winkel.genoeg.nl/magazine/1095--magazine-genoeg.html

Hopelijk lukt het zo.

groetjes, Franca.

pieke zei

dank je voor je mooie wens. verrassend genoeg raakte ik er zomaar van ontroerd. je hebt gelijk, dat is zeker.

franca zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Franca zei

Hallo Franca, ik was wel verrast om je stukje te lezen in de Genoeg. Wat een kleine wereld om je daar ook tegen te komen.
Veel groeten van Franca uit Den Haag

het lieveheersbeestje zei

Ha die Franca! Ik had het direct gelezen hoor, die leuke brief in de genoeg! Super, je vertaalt denk ik iets dat veel lezers hebben. Ik was 19 jaar geleden pas bevallen van onze oudste toen de vrekkenkrant in de brievenbus zat en mijn kraamhulp was er ook blij mee maar mocht er niet in kijken van haarzelf...ze had namelijk zelf een abonnement en die van haar zou thuis ook op haar mat liggen. Grappig he? Misschien zijn kraamdames wel echt ' down to earth' haha!
Lieve groetjes, Mama lieveheersbeestje.