Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

zaterdag 11 augustus 2012

van schoon douchen, onverwachte gasten en groot nieuws.

Wat een belevenissen de laatste dagen.
Zo kocht ik ( halve prijs in een bloemenwinkel) een leuk cadeautje voor een nichtje. Waar dochterlief iets extra's bij maakte.
Nichtje viert haar verjaardag niet, maar nodigde me uit voor een lunch. Dat is al heel bijzonder.
Nog bijzonderder is het feit dat ze oma gaat worden. Twee keer. Haar beide schoondochters zijn zwanger en hopen respectievelijk 10 en 14 Februari te bevallen.
Als je dan weet dat beide al heel lang kinderen wilde, maar dat het zomaar niet ging. Wat een ongelooflijk geluk!

   Verder bakte ik een broccolitaart. Van een eerder goed gekeurd recept.
Die zo verdwenen was.
En ging manlief de keuken in om ( samen met oudste en dochterlief) nog een keer marshmallows te maken. Dit keer omdat de petekindjes het zo leuk vonden. En wat was het een feest!
Geen foto's helaas, ze staan overal herkenbaar op.
 Om 2.00 uur vannacht ging ik de wacht in. Zoals altijd ga ik daarvoor douchen om fris bij een eventuele bevalling te staan. Omdat er om 8.00 uur nog geen telefoontje was, friste ik me nogmaals op. Om vervolgens om 8.30 uur een telefoontje te krijgen: een gezinnetje wat thuis kwam uit het ziekenhuis. O ja, mijnheer heeft een parfumallergie. Nooit, echt nooit doe ik iets met een luchtje op. Had ik net een monstertje gekregen van een bodylotion. Leuk, probeer ik even dacht ik 's ochtends. Kon ik dus opnieuw onder de douche. Nog nooit zo schoon onder de douche gestaan!
En ja, voor ik om 9.30 uur het huis uit ging, moest ik even de rabarbertaart van vergeetmenietje proberen. Lekker! Schandalig ik weet het, maar wachten tot na het werk was me te lang.
Vandaag als toetje ( na de stamppot rauwe andijvie van manlief) de rabarbertaart met ijs en slagroom ( hoe ik ooit weer mijn eigen maat moet krijgen...).
Maar lekker!
En nu...staan er twee tentjes op de plaats waar straks de pipowagen komt!
Een stelletje met twee kindjes zag opa op het bankje voor zitten, raakte in gesprek en ze vroegen of ze hier een nachtje mochten blijven. Opa kwam het vragen. Natuurlijk! En zo zijn hier de eerste gasten die lang voor de pipowagen klaar is alvast van dit mooie plekje mogen genieten.
Hoe leuk is dat?
Morgen terug naar "mijn" gezinnetje. Leuke mensen! Ik heb er zin in!
           groetjes, Franca.

2 opmerkingen:

  1. Grappig zo tweemaal onder de douche ;)
    Fijn dat de rabarbertaart goed lukte..
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb medelijden met die man, een parfumallergie, dat terwijl er zoveel luchtjes gebruikt worden. Zelf ben ik allergisch voor appels, ook al liggen ze een paar meter van me af, dus ik kan hem een beetje begrijpen

    BeantwoordenVerwijderen