Het Keukenraam

Het Keukenraam
Het Keukenraam

woensdag 22 juli 2009

nog even

Nog tweeëneenhalve week en dan hebben we vakantie.
Vannacht wacht. Na mijn niet zo'n super start van de vrije dagen, moest ik de laatste dagen alle zeilen bijzetten om weer rond te zijn. De kamers zijn weer netjes( zelfs de vloer in de huiskamer geboend), pa heeft zijn bezoekjes( en wandelingetjes) gehad. Een vriendin bezocht en een op de koffie gehad.
Heel veel weggedaan ( en ik krijg eindelijk de smaak van wegdoen te pakken). Wat een rust en ruimte in huis! Voor onze vakantie echt begint, wil ik alles schoon hebben. Alle ramen en deuren gewassen en alles netjes opgeruimd, dan kunnen we echt van onze vakantie genieten. Nog even volhouden, jongens wat ben ik aan deze vakantie toe!
Geen creatieve dingen gedaan deze week. Dan maar wat foto's van: Bloemen bij opa en oma in de tuin.
Abrikozen bij opa en oma (iemand een idee hoe je die inmaakt).
Zwarte bessen uit onze tuin ( en ik ben de enige die ze lust).
Een leuk bankje gehad.
En dochterlief beschilderd een kastje.
De magnolia gaat voor een tweede ronde.
En de hortensia's zorgen voor een compleet woud.
Geen groot nieuws, geen spectaculaire dingen, gewoon, zijn gangetje.
Mijn lijst met leuke blog-adresjes is klaar, wie weet zet ik die deze week nog op het blog.
Nu ga ik alles klaarzetten voor de wacht (uniform,schoenen, en tas, stratenboek en navigatieapparaat), zodat ik vannacht snel wegkan.
groetjes, Franca.

4 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Je dochter is weer met een spannend project bezig hoor! Laat je ons nog even zien hoe het er uit komt te zien?
Dingen opruimen en wegdoen, daar ben ik best wel goed in...helaas komt het er vaak net zo hard weer in als ik naar de kringloop of rommelmarkt ga... (vanmorgen bij het leger des heils nog twee paar onbelopen zomerschoentjes gescoord voor één euro per paar. Later zagen we dezelfde in de uitverkoop voor 15 euro!)
Veel plezier met zorgen en groetjes van mama lieveheersbeestje.

kruemi zei

Inmaken van abrikozen


-1 kg verse rijpe abrikozen, maar niet te zacht!
-200 g suiker
-1/2 liter azijn
-1/2 th lepel vanillemerg
-1 glaasje arak
Voorbereiding

-was en schil de abrikozen en ontpit ze

Bereidingswijze

-abrikozen met de suiker laag om laag in de potten doen
-slechts vullen tot 3/4
-kook de azijn op met het vanillemerg en laten afkoelen en de arak toevoegen
-dit vocht over de abrikozen gieten
-de potten sluiten volgens voorschrift en 25 min laten steriliseren (ovenstand 80°C en de ovendeur een stukje open bv pollepel tussen de ovendeur klemmen)

Monique Elisabeth zei

Wat heb je het druk, maar wat knapt het dan op hè ?? Opgeruimd in huis, ook opgeruimd in je hoofd, heerlijk gevoel niet ???
Een hele fijne dag !!

Geertrude zei

Wat mooi, zo'n hortensia bos!